Eroica Limburg viert de gele trui

Tijdens de jubileum editie van Eroica Limburg op 3 & 4 september as. - met start en finish in Valkenburg - staat het wielrennen en de liefde voor de fiets centraal. De afgelopen jaren hebben we steevast de eer gehad om veel wielerhelden van weleer te mogen begroeten waaronder Jan Janssen, Joop Zoetemelk, Erik Zabel, Johan Museeuw en Leo van Vliet. Al deze wielrenners hebben een band met de Tour de France. Ze zijn of etappewinnaar, of groene trui winnaar of ze hebben zelfs de Tour de France gewonnen zoals Jan Janssen en Joop Zoetemelk in respectievelijk 1968 en 1980. Het is dan ook een eer om te mogen vertellen dat de hierboven genoemde renners ook dit jaar deel uit maken van het Eroica Limburg peloton.

Geel, geel en nog eens geel
Een jubileumjaar verdient een bijzondere thema. Dit jaar staan we stil bij de Tour de Franceoverwinning van Joop Zoetemelk, 41 jaar geleden. In dit jaar vocht hij een hard gevecht uit met Bernard Hinault waarbij Zoetemelk aan het langste eind trok tot grote vreugde van de Nederlandse wielerfans. De Fransman zou uiteindelijk maar liefst vijfmaal de Tour winnen. Mede dankzij deze fantastische palmares staat hij bekend als een van de meest succesvolle renners in de wielergeschiedenis.

Bernard Hinault
Wij zijn dan ook bijzonder verheugd mede te kunnen delen dat Bernard Hinault mee zal rijden tijdensEroica Limburg 2021. “We konden onze oren niet geloven toen Eroica Limburg ambassadeur Bennie Ceulen met dit heuglijke en unieke nieuws kwam”, zo vertelt medeorganisator Iwan Linckens enthousiast. “We sprongen haast een gat in de lucht, zeker na een zo frustrerend verlopen afgelopen jaar. We hebben nu niet één, twee maar zelfs drie Tourwinnaars in ons midden, echt uniek”, vult medeorganisator Richard van Beek aan.

TI-Raleigh reünie
Naast de deelname van deze wielerlegendes tijdens de toertocht van zaterdag, trappen we het Eroica Limburg weekend op de vrijdag af met de TI-Raleigh reünie. Op dit moment wordt o.a. door oud TI-Raleigh wielrenners Leo van Vliet en Piet van Katwijk hard gewerkt om zo veel als mogelijk oud-ploeggenoten op de fiets te krijgen voor deze bijzondere reünie. De reünie krijgt op vrijdagnamiddag vorm door een toertocht met de oud-renners van de TI-Raleigh ploeg en de Eroica Limburgdeelnemers. Voor deze laatste groep geldt dat zij zich hiervoor apart dienen in te schrijven. Wij kijken er in ieder geval zeer naar uit om de wereld van Eroica op 3 en 4 september as. in Valkenburg te mogen begroeten.

Meer info: https://eroica.cc/nl/limburg 

Ready2Race in Limburg

10 augustus 2021 - Ready2Race biedt laagdrempelige wedstrijden waarbij iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau. Plezier en veiligheid staan voorop. Jij... Lees meer »