Koersen in Kerkrade by Bram Tankink

Bram Tankink is bereid gevonden om als ambassadeur voor Kerkrade een aantal van zijn favoriete routes uit te werken en te delen met fiets minnend Nederland en de Euregio. Onder de naam 'Koersen in Kerkrade by Bram Tankink' zijn/worden routes voor de racefiets, mountainbike en gravelfiets ontwikkeld. Allemaal startend in Kerkrade en vernieuwend, uitdagend en grensoverschrijdend.

Routes
Op dit moment zijn drie prachtige routes uitgewerkt, waarbij uiteraard ook gedacht is aan voldoende rustpunten en de inwendige mens. Twee routes over de weg (De Ronde van Kerkrade & Kerkrade met een vleugje Heuvelland) en een gravelroute (Mijnstreken Klassieker). In de loop van het jaar zullen hier nog een heel aantal routes bijkomen, met uiteraard ook mountainbike-routes (waaronder Bram’s Mooiste!).

Spreiding in Zuid-Limburg
Het project sluit naadloos aan bij de plannen om Zuid-Limburg op een duurzame manier bereikbaar en leefbaar te houden, zodat het er veilig recreëren, wonen en werken is. Eén van de speerpunten is om de druk van het Heuvelland af te halen en meer spreiding aan te brengen in de toeristisch-recreatieve activiteiten binnen Zuid-Limburg. “Bram Tankink inzetten als ambassadeur en door hem bijzondere fietsroutes laten ontwikkelen zagen wij als een uitgelezen kans om meer fietstoeristen Kerkrade te laten beleven,” aldus wethouder Tim Weijers van de Gemeente Kerkrade. 

De routes zijn terug te vinden op de website van Beleef Kerkrade via www.beleefkerkrade.nl/eropuit/koersen-in-kerkrade.

Open Trainingen in Limburg

27 september 2021 - Ben jij tussen de 13 en 18 jaar oud en zou je graag eens kennismaken met wegwielrennen, baanwielrennen, mountainbiken en/of veldrijden? Meld je dan... Lees meer »