Maastrichts duo gaat 100.000 km fietsen voor een goed doel.

7 jaar de wereld rond. Op de fiets. 100.000 km voor een goed doel. Dat is XPLORid. Ben&Linda zijn er helemaal klaar voor.

Ze vertrekken uit Maastricht in april 2020. Ben is met vroegpensioen en Linda zegt haar 2 parttime jobs op en haar studie staat on hold. Hun appartement is te huur.

De route
Vanuit Maastricht naar het Oosten. Naar Istanbul, Iran en Mongolië. Dan naar het zuiden naar Australië en Nieuw-Zeeland. Vervolgens terug omhoog naar Japan. Canada van west naar oost. De USA van oost naar west. Via midden Amerika naar het uiterste zuiden vanPatagonië. Langs de westkust van Afrika terug naar Europa.

Volledig CO2 neutraal
De fiets is hun enige vervoersmiddel. Als er een oversteek gemaakt moet worden, zoeken ze een zeilboot die hun wil meenemen.

Voor het goede doel
Mensen helpen die in armoede leven. Dat is het doel van XPLORid. Tijdens hun wereldreis ontmoeten ze veel mensen in verschillende leefomstandigheden.Voor elke kilometer die Ben&Linda fietsen, zamelen ze € 1 in. Het streefbedrag is€ 100.000. Op de website worden alle steunprojecten van Ben&Linda uitgebreid beschreven. Als je bij wil dragen, kun je een donatie doen aan Stichting XPLORid. Bankrekeningnummer: NL 81 INGB 0008 4433 82 (BIC: INGBNL2A)

Wie is XPLORid
Ze delen dezelfde passies: snowboarden, mountainbiken en backpacken. De wens van hun beiden om de wereld rond te fietsen maakt het plaatje compleet. De naam XPLORidstaat voor het ontdekken van de wereld (to explore), het vaarwel zeggen van hun comfortabele leven (to exit) en het is een verwijzing naar hun Idworx fietsen.

Wil je hun avontuur volgen?
Je kan je op www.xplorid.today abonneren op hun blog zodat je zeker niks mist. :) Daarnaast kun je kijken op Facebook, Instagram, Twitter en YouTube.De links staan ook op hun website bij de contactpagina.