Nieuwe wielerploeg voor Femke Gort

De 17-jarige Femke Gort uit Echt zal vanaf één september de kleuren van het BNS Technics - Groep T.O.M. Cycling Team verdedigen. Het contract van Gort gaat in op 1 september 2021. Tot dan rijdt ze nog wedstrijden voor haar huidige club De Jonge Renner. Ze heeft een contract getekend tot en met het veldritseizoen 2022-2023.

Gort, die sinds september Social Work studeert aan de hogeschool Zuyd in Sittard, neemt al sinds haar zevende deel aan weg- en crosswedstrijden. Tot aan 2020 reed ze voor Wcl Bergklimmers uit Sittard. Als eerstejaarsjunior was ze vooral actief in de Limburgse Cross Cup en werd ze kampioen bij de Wieler Federatie Nederland. Tijdens het Nederlands kampioenschap voor dames junioren in Rucphen werd ze twaalfde.

Kleeberg Cross
Gort maakt op 4 september tijdens de Kleeberg Cross in Mechelen haar debuut voor de Belgische ploeg. Daarna zal ze waarschijnlijk voornamelijk Belgische crossen gaan rijden.

Corona trok ook een streep door het wielerseizoen van Femke Gort. “Ik kon maar drie veldritwedstrijden rijden, maar mijn motivatie verloor ik nooit. Fietsen is mijn lust en leven. Ik heb er altijd vertrouwen in gehad dat we dit jaar een leuk wegseizoen zullen hebben en dat we tegen september weer gewoon elke week kunnen crossen”, aldus Gort.

Fotocredits TFoto

Ready2Race in Limburg

10 augustus 2021 - Ready2Race biedt laagdrempelige wedstrijden waarbij iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau. Plezier en veiligheid staan voorop. Jij... Lees meer »