Ready2Race in Limburg

Ready2Race biedt laagdrempelige wedstrijden waarbij iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau. Plezier en veiligheid staan voorop. Jij schrijft je in voor een of meerdere wedstrijddagen en Team Jumbo Visma plaatst je in een klasse die past bij jouw niveau. Het nieuwe wedstrijdconcept start in 2021 als pilotversie met races voor deelnemers van achttien jaar en ouder waaronder twee wedstrijden in Venlo op 28 augustus en 12 september. Vanaf 2022 wordt het aantal categorieën, wedstrijden en locaties uitgebreid. Belangrijk aandachtspunt is dat er GEEN KNWU Licentie verplicht is (m.u.v. de hoofdklasse).

Instapklasse Dames: speciaal voor vrouwen die ook aan de koers willen ruiken is er een instapklasse voor dames. De betere dames stromen al snel door naar de onderstaande klassen, daardoor behouden we het instapniveau voor nieuwe dames. Als je individueel in staat bent 30 a 32 km/u te fietsen dan kan je goed mee met deze klasse. De koers staat voor een deel in het teken van het leren rijden in een peloton, daarom is een deel van de race geneutraliseerd.

Klasse 5: Geschikt voor iedere beginnende wedstrijdrijder voor wie klasse 4 nog wat te hard gaat. De koers staat voor een deel in het teken van het leren rijden in een peloton, daarom is een deel van de race geneutraliseerd.

Klasse 4: Kan je al wat sneller fietsen dan kom je in Klasse 4. In deze klassen fietsen coaches mee die je tips geven hoe te rijden in het peloton en die ervoor zorgen dat het veilig blijft. Elke wedstrijd begint met een paar geneutraliseerde ronden op rustig tempo zodat je er even in kan komen.

Klasse 3: De klassen daarboven zijn voor de renners die getrainder zijn en gewend zijn om in groepen te fietsen. In Klasse 3 wordt al goed doorgereden, ook daar is er nog een geneutraliseerde start en fietsen er coaches mee die zorgen dat alles zo goed en veilig mogelijk verloopt.

Klasse 2: Hierin koersen renners die vergelijkbaar zijn met de betere sportklasse renners bij de KNWU. Voor dit niveau wordt al snel acht uur per week getraind. De zeer fanatieke prestatieve toerfietser met enige aanleg kan op dit niveau al snel goed meedoen. De snelheden liggen net wat lager dan bij de 1e klasse.

Klasse 1: Hierin koersen renners die vergelijkbaar zijn met de renners die als amateur bij de KNWU wedstrijden goed mee kunnen komen. Het gemiddelde op een goed lopende wielerbaan ligt al snel rond de 43 a 44 km/u.

De Hoofdklasse is voor de beste (amateur) wielrenners. Hier gaat de snelheid geregeld boven de 50 km/u en hier is als enige een KNWU licentie verplicht

Meer informatie & Inschrijven
https://ready2race.teamjumbovisma.nl


Open Trainingen in Limburg

27 september 2021 - Ben jij tussen de 13 en 18 jaar oud en zou je graag eens kennismaken met wegwielrennen, baanwielrennen, mountainbiken en/of veldrijden? Meld je dan... Lees meer »