Tijmen Graat naar Jumbo Visma Development Team

2e jaars junior Tijmen Graat heeft een 2-jarig contract getekend bij het Jumbo-Visma Development Team. De (klim)kwaliteiten van Tijmen vielen in augustus 2019 voor het eerst echt op. Geselecteerd voor de Limburg Cycling Selectie nam hij deel aan de befaamde Radjugendtour. Een etappekoers in de Oostenrijkse bergen tussen de beste nieuwelingen van Europa.

Marc Lotz was destijds de ploegleider in Oostenrijk en weet het nog goed. “Tijmen was voor mij onbekend, maar maakte meteen grote indruk. Hij fietste nog niet zo lang maar met zijn klimkwaliteiten kon hij met de beste renners mee. Materiaalpech en iets te veel smijten met krachten stonden een topnotering in de weg. Maar dat Tijmen iets speciaal had was meteen duidelijk”, aldus Lotz.

Tijmen werd eind 2019 opgenomen in het RTC Wielrennen Limburg en kwam onder de vleugels van Talentcoach Danny Stevens terecht. Stevens: “Tijmen had weliswaar een achterstand omdat hij nog niet lang fietste maar zijn talent was onmiskenbaar en de progressie die we in 2 jaar tijd hebben kunnen maken is uitzonderlijk te noemen. Tijmen moest echt leren hoe het is om wielrenner te zijn, maar door zijn leergierigheid konden we keer op keer verbeteren. Ik ben ontzettend trots op en blij voor Tijmen dat hij nu de stap naar Jumbo-Visma kan maken”.

Tijmen ziet met zijn nieuwe stap een droom uitkomen. “Als je eenmaal merkt dat je stappen zet streef te toch naar het hoogste. Ik ben Cycling Team Limburg dankbaar voor mijn eerste stappen in de wedstrijdsport en Limburg Cycling voor de professionele ondersteuning van talentcoach en paramedisch team van het RTC Wielrennen. Zonder hen was ik nooit de renner geworden die ik nu ben” aldus Tijmen.

Namens Limburg Cycling wensen we Tijmen en Team Jumbo-Visma Cycling veel succes samen. Lees het persbericht bij Jumbo Visma: https://bit.ly/3yssBCV