Wielerman Marcel Gouka overleden

Bestuurslid Marcel Gouka van de Vriendenclub van Honderd is donderdag overleden. Gouka (Eygelshoven) was een wielerprominent die zich inzette voor de breedtesport in het Limburgse wielrennen.

Gouka, die recent met pensioen ging, overleed donderdag in het ziekenhuis van Maastricht aan de gevolgen van het coronavirus, meldt Peter Bouwels, bestuurslid van de Vriendenclub van Honderd. Gouka was een bekendheid in het Limburgse wielrennen. Als vice-voorzitter en secretaris van de club ondernam hij talloze initiatieven om het Limburgse wielrennen te promoten. Ook organiseerde hij onder meer het klimcriterium in Eygelshoven. Hij was samen met Wim van Duivenbode de bedenker van de ‘Beste wielergemeente van Limburg’ en de Herman Kustersprijs. Hij was nauw betrokken bij de vele Limburgse wielercafé’s. Ook was hij in het verleden betrokken bij de Hel van Voerendaal en de Eurode Omloop.

Voorzitter Marc Lotz: „Marcel was heel belangrijk voor ons en de hele breedtesport, hij was de motor van de Vriendenclub van Honderd. Als renner had ik geen weet van wat die mannen allemaal doen voor de verenigingen en de wielerkoersen. Zijn overlijden is een groot gemis voor het Limburgse wielrennen.”

Marcel Gouka werd 66 jaar. Hij laat een vrouw en vier kinderen achter.

Tekst: Robin van der Kloor/Dagblad de Limburger