Wielrenner Stig Broeckx maakt zeer bijzondere tocht

De wielertocht ‘Hel van de Kempen’ op 11 september verdient dit jaar absoluut uw aandacht. Wielrenner Stig Broeckx fietst namelijk ook een deel van de tocht – een zeer bijzondere prestatie, aangezien hij ernstig hersenletsel opliep. Stigs missie is duidelijk: met zijn deelname wil hij geld inzamelen voor het HersenStrijd Fonds, dat onderzoek doet naar nieuwe behandelingen van hersenletsel.

In 2016 sloeg het noodlot toe voor de talentvolle wielrenner Stig Broeckx (team Lotto-Soudal). Tijdens de Ronde van België kwam hij heftig ten val. Het gevolg: ernstig hersenletsel en een coma. Zijn artsen hielden het niet voor mogelijk, maar Stig ontwaakte uit zijn coma! Dankzij een intensieve revalidatie én zijn onuitputtelijke enthousiasme en doorzettingsvermogen zit hij inmiddels zelfs weer op de fiets. Ook is hij ambassadeur van het HersenStrijd Fonds dat onderzoek naar innovatieve behandelingen van (ernstig) hersenletsel.

Uitnodiging: officiële presentatie

Op vrijdag 27 augustus, voorafgaand aan de ‘Hel van de Kempen’, vindt de ‘aftrap’ van Stigs tocht plaats in het Shimano Experience Center. Tijdens dit evenement hoort u meer over Stig, de actie, de tocht en het belang van het HersenStrijd Fonds. Natuurlijk is Stig ook aanwezig voor (korte) interviews.

Datum: 27 augustus 2021
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Locatie: Shimano Experience Center (De Leeuwhof 2, 6301 KZ Valkenburg)

Graag vooraf aanmelden via email: info@spam-protecthersenstrijd.org

Wilt u net als Stig bijdragen aan het HersenStrijd Fonds? Ga dan naar: www.umcrowd.nl  

Open Trainingen in Limburg

27 september 2021 - Ben jij tussen de 13 en 18 jaar oud en zou je graag eens kennismaken met wegwielrennen, baanwielrennen, mountainbiken en/of veldrijden? Meld je dan... Lees meer »