Limburg Cycling Classics

Vijf Limburgse wielerwedstrijden die gezamenlijk al meer dan 190 edities hebben verreden werken samen onder de naam Limburg Cycling Classics. Het gaat om de Volta Limburg Classic, Ronde van Limburg, Nr 1 Ton Dolmans Trofee, Hel van Voerendaal en de HLB van Daal Eurode Omloop. De samenwerking is bedoeld om toekomstbestendiger te worden en kan op meerdere onderdelen vorm krijgen zoals communicatie, sponsorwerving, inkoop of het delen van kennis en/of materialen.

Gezamenlijk hebben de 5 evenementen, naast de hoofdwedstrijden, maar liefst 13 side-events voor alle doelgroepen van jong tot oud. Ook loopt het (social)-media bereik van deze wedstrijden op tot bijna een miljoen met TV uitzendingen op L1, NOS, Eurosport en soms Sporza. 

Vier ambassadeurs
Er hebben zich vier ambassadeurs verbonden aan het initiatief. Dit zijn wielerjournalist Raymond Kerckhoffs, (voormalig) wielrenners Roy Curvers en Bram Tankink en oud-voetbalprof én mede initiator Ronald Waterreus. De vier ambassadeurs hebben verschillende achtergronden, maar een ding gemeen, hun liefde voor de (Limburgse) wielersport. “Als wielerjournalist zie ik met lede ogen aan dat er wedstrijden verdwijnen, daarom heb ik ook volmondig ‘ja’ gezegd toen ik als ambassadeur gevraagd werd”, aldus Raymond Kerckhoffs. 

Roy Curvers, bezig aan zijn laatste jaar als prof bij Team Sunweb en Bram Tankink die eind vorig jaar stopte na een lange carrière als wielerprof hoefden ook niet lang na te denken over het ambassadeurschap. “We hebben veel te danken aan de wielersport en de rol van deze wedstrijden in de wielerpiramide is van groot belang, door het initiatief te steunen kunnen we hopelijk iets terug doen”, zeggen Curvers en Tankink. Ronald Waterreus, die met Limburg Cycling aan de basis stond van het initiatief is trots op de lijst met overige ambassadeurs. “Naast het feit dat ze allen hun nek uitsteken, zijn ze vanaf het eerste moment actief betrokken en spreken ze ook hun eigen netwerk aan”.

Founding Partners
Er hebben zich met Fagro, Shimano Experience Center en VDL Groep inmiddels ook drie Founding Partners meerjarig verbonden aan de Limburg Cycling Classics. Deze bedrijven zijn partner van Limburg Cycling én de vijf wielerwedstrijden. Fagro is een interim organisatie op het gebied van finance & control met vier vestigingen waarvan de grootste vestiging op Maastricht-Airport. VDL Groep heeft elf vestigingen in Limburg, waarvan VDL Nedcar de grootste is. Het Shimano Experience Center in Valkenburg is het eerste Experience Center in Europa en geopend in 2019.