Sportzone Limburg

Sportzone Limburg verbindt sport, onderwijs, ondernemerschap, zorg en overheid om een innovatieve TOP-omgeving te creëren voor talentontwikkeling, sport, bewegen en gezondheid. Deze krachtenbundeling leidt tot betere (top)prestaties, optimale talentontwikkeling en nieuwe kennis. De excellerende (sport)omgeving is het resultaat van de krachtenbundeling van sport, onderwijs, zorg, bedrijfsleven en overheid.

In Sportzone Limburg worden sporten & studeren en sporten & werken optimaal op elkaar afgestemd. Dat biedt maatwerk voor mensen die sportieve ambities willen combineren met hun studie of maatschappelijke carrière.

Sportzone Limburg concentreert zich op sporten met wortels in de regio zoals wielrennen, handbal, atletiek, triatlon en voetbal. Zowel het RTC Wielrennen als het NTC Wielrennen Limburg is gevestigd in de Sportzone Limburg. 

Vele (sport)organisaties, bedrijven, onderwijs- en zorginstellingen,  gemeenten en de Provincie Limburg participeren in Sportzone Limburg. Zij ontwikkelen gezamenlijk de voorwaarden voor de talentcentra, sportaccommodaties, ondersteuningsstructuren en de daaruit voortmakende kansen voor vrijetijdseconomie, kennisdeling en innovatie.